Med vår fastighetsavdelning i Frankrike kan vi hjälpa dig att sälja din fastighet.

Vårt kontor i Frankrike, Scandimmo, och kontoret i Sverige, Fransk  bostad, erbjuder tre alternativ för att sälja din franska fastighet.

Välj den tjänst och det sätt som passar dig och din situation bäst:
1. Du väljer att själv sälja din fastighet och kan få hjälp från oss i varje skede av processen, mot ersättning.  Detta är alternativet för dig som kanske säljer till en bekant eller är bekant med köp/sälj-processer i Frankrike.
2. Du väljer den ”svenska modellen” där du ger oss säljuppdrag och betalar för marknadsföring, visningstjänster etcetera. Inget fast arvode utgår, endast 2,95 procent i mäklararvode vid försäljning.  Detta alternativ kan passa om du snabbt vill få till en försäljning av en kanske lite dyrare egendom.
3. Bäst pris och snabbast möjliga försäljning uppnår du genom att vi får ett exklusivt säljuppdrag. Då går vi ut och marknadsför din fastighet internationellt, i Frankrike och på över 100 bostadsportaler. Vi skannar också vårt stora kundregister efter en eller flera potentiella köpare. Vi producerar professionellt marknadsföringsmaterial (till skillnad från många lokala mäklare), med säljande information och attraktiva miljöbilder.

Kontakta oss för mer information och begär det upplägg som bäst passar dig och din situation. Alla våra tjänster hittar du på www.franskbolig.no/säljare. Du kan beställa vår guide för säljare härHär hittar du listan över alla bostadsportaler där vi marknadsför din fastighet. Om du vill ha hjälp genom försäljningsprocessen efter att du har hittat en köpare själv kan du beställa vårt erbjudande här.

Där kan du också beställa en värdering av din fastighet i Frankrike. Vi kan även hjälpa dig att kalkyler skatt på eventuell reavinst, fyll i och sänd formuläret nedan.

Där stor skillnad mellan svensk och fransk försäljning av fastighet:

  • Säljarens rättigheter och skyldigheter är helt annorlunda.
  • Köparens skyldigheter är också annorlunda.
  • Prissättningen för bostäder följer helt andra ”regler” än svenska.
  • Fastighetsmäklarna i Frankrike är i hård konkurrens. För att få uppdraget kan en mäklare ange elle locka med ett högre utgångspris än av en annan mäklare, även om prisnivån är helt orimlig. Risken är då att fastigheten blir för högt prissatt och inte går att sälja och att processen tar längre tid.
  • De traditionella kanalerna att marknadsföra fastigheter i Frankrike är otroligt många, medan man i Sverige oftast nöjer sig med Hemnet. Det innebär att det blir dyrt och svårt att vända sig till hela franska marknaden och utomlands.
  • Med allt detta utbud är det lätt att tro att det står köpare i rad, men det krävs alltid visningar och mycket arbete innan köpet verkligen blir genomfört.
  • Själva köp/säljprocessen i Frankrike är mer komplicerad än i Sverige och tar minst tre månader att genomföra.
  • Köparen har flera möjligheter att hoppa av under processens gång vilket innebär att man behöver expertis på bägge sidor.
  • Mycket i sälj/köpprocessen sker muntligt och är inte så lätt att dokumentera om du behöver det i en tvist med säljaren eller mäklaren. 

18 août 2021