Internet, vatten, el, bank, försäkring etc.

När Du har köpt enbostad i Frankrike, kan det vara bra att veta vad vi kan hjälpa till med.  Det är många olika faktorer som ingår för att göra din tillvaro perfekt och vi kan hjälpa dig. Om Du har köpt genom oss har vi ett mycket förmånligt pris för dessa tjänster.

Arv
Tänk på att planera för ett eventuellt arvs skifte så snart som möjligt i köp processen.  Arvs skatter och regler i Frankrike är helt annorlunda och vi har stor erfarenhet från detta.

Lokala skatter och kommunala avgifter
Det finns avgifter och lokala skatter i Frankrike som måste betalas i tid och till rätt ställe.  Vi kan hjälpa till att ta fram en elektronisk profil och assistera med detta.  

Övriga skattefrågor
Vi hjälper dig att deklarera om det behövs och även att ta fram underlag om du har köpt i företagsform.  Vad är avdragsgillt i Sverige/Frankrike, hur undvika dubbelbeskattning etc.

Företagsägande
Vi hjälper Dig ta fram bästa lösningen, skall bostaden ägas av ett Franskt företag eller ett Svenskt etc.  Vad är bäst?

Juridisk assistans
Vi hjälper dig genom hela processen med översättningar, dokument, eventuella tvister och försäkringsfrågor. Vi har kontakter med advokater, banker och försäkringsmäklare för att ge Dig bästa möjliga assistans på lokal nivå.

Praktisk assistans
Vi kan hjälpa till med allt i Frankrike: Uthyrning, renovering, administrativa problem etc. Vår timpris är kr. 745.

Mer information finns på www.franskbolig.no/efter_köpet. Du kan beställa vår guide för ägare här.

18 août 2021